Вся нерухомість > Новини > Готелів і торгових центрів стане більше
↑ До списку новин

Готелів і торгових центрів стане більше

8 вересня 2010

З початку 2010 року інтерес девелоперів до сегментів торгової і готельної нерухомості Києва і регіонів помітно виріс. Зокрема, зростає кількість запитів на розробку концепцій торгових центрів і готельних проектів у Києві та інших обласних центрах. Про це ЛІГАБізнесІнформ розповіли в консалтинговій компанії "CB Richard Ellis" (CBRE).

За даними компанії, у серпні був розроблений проект великого торгового центру на ділянці площею 20 га в Києві на замовлення іноземного девелопера. Крім того, почалася розробка концепції торгового центру в центральній частині Харкова для локальної мережі супермаркетів "Клас".

Що стосується сегменту готелів, то найбільш затребуваними є послуги з розробки концепцій готельних проектів, з проведення реконцепцій з метою перепрофілювання адміністративних або офісних будівель в готелі, а також послуги з проведення критичної оцінки та розробці стратегії розвитку мережі готелів.

Так, за запитом великого українського банку була розроблена концепція 3-зіркового готелю в Донецьку і на даний момент проводять тендер серед архітектурних бюро для подальшого супроводу проекту. Крім того, з цим же замовником підписаний договір на розробку концепції ще одного готелю в Донецьку. У липні для українського девелопера консультанти CBRE завершили оцінку доцільності розвитку готелі для об'єкта в стадії незавершеного будівництва в Києві.

Марина Крестиніна, керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії "CB Richard Ellis" прокоментувала: "Попит на консалтингові послуги в цілому є позитивним сигналом для ринку нерухомості, оскільки свідчить про поступове вихід з кризи і оптимістичних настроях ключових гравців".

За словами експерта, інтерес девелоперів до готельного і торгового сегменту обґрунтований. Сфера роздрібної торгівлі в принципі постраждала менше і відновлюється швидше від інших сегментів комерційної нерухомості. З точки зору розвитку торговельної нерухомості найбільший інтерес зараз представляють великі міста з гострим дефіцитом якісних площ, в першу чергу Київ, Одеса, Донецьк і Львів.

Готовність органів влади надавати пільги девелоперам готелям, починаючи від звільнення податку на прибуток, спрощення процедури отримання дозволів і в деяких випадках навіть сприяти в отриманні фінансування, - у сукупності ці фактори сприяють створенню сприятливого інвестиційного середовища в даному сегменті, відзначають в компанії.

"Що стосується Донецька, сплеск інтересу до готельного сегменту пояснюється тим, що серед усіх міст, де проводитимуться матчі чемпіонату Євро-2012, саме тут спостерігається найбільший дефіцит якісного пропозиції готелів, причому в усіх категоріях", - додала М. Крестиніна.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Здам 3-хкому. кв., ін. Правди почало
Воронцова просп., 3 кімнати, 12 000 грн./місяць, Здам 3-хкому. кв., ін. Правди почало. 60 м, новий ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам 3 комнатную квартиру, ул. Троицкая/Екатерининская, 1/2, 67 кв.м.
Центр, Троицкая ул., 3 комнаты, 67/-/- кв.м, 1/2, 85 000$, Продам 3 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

2-кімнатна. Відрадний пр-т, 12.
Відрадний, Відрадний просп., 12, 2 кімнати, 43/29/6 кв.м, 5/5, 40 900$, 5/5пов. цегляний будинок 43, ...

Квартири > Продам > Київ > Солом'янський р-н

Здам офіс 70 м 3 каб пр-кт Шевченка Макдональдс "Бочки"/ Политех
Шевченко ін. 4/Би, 70 кв.м 799$/місяць, 70 кв.м. 1 поверх, 3 кабінети, приймальня, кухня, санвузол, ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н

Без комиссии. Офис 1200 кв.м., в БЦ, улица Хоревая. Идеально под it- компанию.
Подол, 1200 кв.м, 14$/кв.м/месяц, Без комиссии от собственника. Аренда офисного помещения, ул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н