Вся нерухомість > Новини > Апартаменти площею 2 кв.м - чергове китайське диво?
↑ До списку новин

Апартаменти площею 2 кв.м - чергове китайське диво?

25 серпня 2010

У рамках боротьби з житловою проблемою, яка гостро стоїть в Китаї, пекінська влада почала будувати мікроапартаменти площею всього 2 квадратних метра. Цільовою аудиторією цього «китайського дива» мають стати незаможні громадяни, наприклад, студенти, які тільки що закінчили навчання і такі, що шукають роботу.

У Китаї живуть десятки мільярдерів, але переважна більшість китайців все ще є дуже бідними людьми. Типовий міський китаєць живе на суму, еквівалентну $3600 на рік, для порівняння - середній японський робітник отримує приблизно $39000 на рік, а американець - $46400. А дохід на душу населення в китайських селах не перевищує $1500 на рік.

У Китаї гостро стоїть житлова проблема. В останні роки на ринку нерухомості сформувалася «мильна бульбашка» - ціни на житло злетіли до космічних масштабів, вони в 27 разів перевищують середньорічний дохід звичайного китайця і в 5 разів перевищують середньосвітові показники.

Для вирішення житлової проблеми влади Пекіна почали будувати мікроаппартаменти, площа яких варіюється від 2 до 4 квадратних метрів, - пише Expansion.com. Ці "капсули" будуть здаватися в оренду соціальну незаможним громадянам.

Крихітна квартира-капсула складається з ліжка і столу, в ній немає вікон. Вартість оренди такого житла варіюється від 250 до 450 юанів на місяць (25-45 євро).

Ідея створення таких крихітних квартир належить 78-річному відставному інженеру на ім'я Хуанг Ріксін, який, дізнавшись про існування готелів-капсул в Японії, вирішив принести цю ідею в Китай.

Практика експлуатації житла малих розмірів прийшла в Китай з Японії, де великий дефіцит житлових площ. В Японії є багато готелів-вуликів, де площа звичайного номера становить кілька метрів. Як правило, кожен номер оснащений кондиціонером, телевізором і телефоном. Коштує такий номер від 20 до 30 євро за ніч.

Але, на відміну від Китаю, японські мікроапартаменти використовуються в якості другого, а не постійного житла: багато ділових людей працюють в мегаполісах, а живуть за сотні кілометрів від міста, тому там вважається в порядку речей зупинятися в таких готелях.

Більше того, попит на мікроапартаменти в Японії зростає серед туристів. «Кожен, хто подорожує по Японії, повинен спробувати такий унікальний досвід проживання. Це найунікальніші номери в світі», - говориться в рекламі одного такого готелю в Токіо.

У Китаї з його житловою проблемою і низьким рівнем доходів населення реклама таких квартир-капсул не знадобиться.

Джерело: www.zagranhouse.ru, фото: ChinaHush.com


Топ-оголошення

Сдам комнаты в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Васильківський р-н > Васильківка

Продам. Помещение 108 м.кв. ул.Уральская
Уральская ул., 108 кв.м, 73 000$, Продам. Помещение 108 м.кв. район ул.Рабочая, по ул.Уральская. 1/5, ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Топ-оголошення

Продам магазин, ул. Преображенская/Тираспольская площадь, 1/2, 101, 7 кв.м.
Центр, Преображенская ул., 101,7 кв.м, 320 000$, Продам магазин, ул. Преображенская/Тираспольская ...

Торговельні приміщення > Продам > Одеса > Приморський р-н

ЖК Пространство на Черемушках / Радостная, ремонт
Черемушки, Радостная ул., 29, 1 комната, 40/13/13 кв.м, 3/8, 37 950$, ЖК Пространство Автономное ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Будиночок 6 м х 6 м з блокхауса на замовлення
ДВРЗ, 4 кімнати, 36 кв.м, 130 000 грн., Будиночок з блокхауса з верандою на замовлення. Термо і ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дніпровський р-н