Вся нерухомість > Новини > Переяслав заманює туристів
↑ До списку новин

Переяслав заманює туристів

8 квітня 2010

Влада Переяслав-Хмельницького розробила Програму соціально-економічного розвитку міста до 2020 р., затвердити яку планується на одній з найближчих сесій міської ради. Як розповів секретар міськради Олександр Матвієнко, головний акцент у документі зроблений на розвиток туризму: «Нам є що показати приїжджим, адже в місті функціонують 68 музеїв».

Втім, вивчення Програми показало, що туристична складова обмежена будівництвом ще одного історичного музею і готелю. Перший об'єкт, за словами директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (об'єднує всі музеї міста) Віктора Ткаченка, почали зводити на площі Переяславської ради ще в кінці 80-х років минулого століття. Але після розпаду Союзу будівництво було заморожено. Відновили роботи лише два роки тому, завдяки підтримці тодішнього президента України Віктора Ющенка. «Вже побудовано двоповерхову будівлю з підвалом. Загальна вартість робіт, які фінансують Кабмін і Київська обласна рада, становить 85 млн. грн», - зазначив пан Ткаченко. Необхідність же в новому готелі влада пояснює тим, що в місті з радянських часів працює лише один готель «Пектораль», розташований на вулиці Богдана Хмельницького, і його явно недостатньо. Щоправда, побажання влади до інвесторів дещо завищені. За словами головного архітектора Олександра Хорошуна, мерія запланувала в місті чотиризірковий готель на 70 номерів з конференц-залом і має намір провести конкурс для визначення інвестора будівництва.

Решта положень Програми передбачають банальний розвиток міської інфраструктури. Зокрема, планується реконструювати Привокзальну площу і всі 11 зупинок міського транспорту, зробивши їх критими. Ці роботи чиновники теж хочуть провести за кошти інвесторів, яким натомість дозволять відкрити торгові точки. «Реконструкція кожної зупинки обійдеться в 50-60 тис. грн. Договори з підприємцями плануємо укладати на 8-15 років», - зазначає пан Хорошун. Вулиця Героїв Дніпра буде розширена з двох до трьох смуг, а на вулицях Богдана Хмельницького, Шкільній і Щорса встановлять світлофори, що дозволить уникнути дорожніх заторів біля автовокзалу. У центральному парку міста площею 3,5 га, розташованому в районі вулиць Сковороди і Мазепи, будуть проведені ремонтні роботи. За задумом проектантів, тут планується створити нові алеї, провести освітлення, встановити альтанки, фонтан і створити майданчик для скейтбордистів.

Також влада має намір ввести спрощену процедуру відведення земельних ділянок для будівництва закладів громадського харчування, що, на думку чиновників, дозволить збільшити існуюче кількість ресторанів і фаст-фудів (на сьогодні близько 10 закладів) як мінімум удвічі. А на вулиці Богдана Хмельницького відкриють перший в місті продуктовий супермаркет, під будівництво якого вже виділено земельну ділянку площею 7,7 тис. кв.м.

Олександра НекращукДеловая столица


Топ-оголошення

Продам частину будинку, Івана Мазепи-Петровського-вулиця Київська
Новый, 3 комнаты, 50 кв.м, 2 соток, 45 999$, Є відео огляд, відправлю на запит! Продаж частини ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н

Аренда офиса 200 м2 (2 уровня), ул. Павловская 26/41, пл. Галицкая, Центр
Павловская ул., 26/41, 200 кв.м, 45 000грн/месяц, - г. Киев, Шевченковский район (Центр); - ул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Продаж ділянки 84 сотки ОСГ в з.СИНЯК! Без %
84 соток 12 000$, Продається ділянка в з.СИНЯК, 84 сотки ОСГ, держакт на землю, вартість 12000 у.о., ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Синяк

Среднефонтанская: продам 3 к квартиру в теплом кирпичном спецпроекте!
Среднефонтанская ул., 30А, 3 комнаты, 70/45/8 кв.м, 5/5, 57 000$, Среднефонтанская / Братьев ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продається земельна ділянка під забудову
25 соток, 10 000$, Продається приватизована земельна ділянка 25 сот під забудову в с. Рідківці, ...

Земельні ділянки > Продам > Чернівецька обл. > Новоселицький р-н > Рідківці