Вся нерухомість > Новини > Київ: центральний гастроном добудують до дев'яти поверхів
↑ До списку новин

Київ: центральний гастроном добудують до дев'яти поверхів

12 жовтня 2010

До Євро-2012 на Хрещатику в Центральному гастрономі, закритому вже 6 років на ремонт, знову з'явиться великий продуктовий магазин. Але розміститься він лише на першому (підземному) поверсі майбутнього торгового центру, який після реконструкції відкриється в приміщенні колишнього Центрального гастроному, - передає iBud.ua.

Ми з'ясували, що буде в «новачка». Як розповіли нам у компанії-забудовнику, новий ЦГ (як Центральний гастроном називають кияни - Авт.) буде заввишки з ЦУМ! «Будівля на Хрещатику, 40/1 стане після реконструкції 9-поверховою. Там буде підземний паркінг, торгові площі (з 1 по 5 поверх), офіси (6-7 поверхи), а на останньому розмістимо ресторан з терасою, звідки для відвідувачів відкриється шикарний вид на центр», - розповів нам директор компанії Володимир Прокопенко. За його словами, зносити історичний будинок ніхто не буде. «Три вже існуючих поверхи ми зміцнимо і реставруємо, в тому числі фасади», - запевняє Прокопенко. Зараз обговорюється питання розміщення на мінус першому поверсі майбутнього офісно-торговельного центру продуктових магазинів. «Не виключено, що там розміститься одна з великих торгових мереж», - говорить він.

У столичному главку містобудування і архітектури нам розповіли, що торгових і офісних приміщень у новому центрі буде 7,8 тис. кв. м, а паркінг із заїздом з вул. Хмельницького зможе прийняти 160 машин. «До представленому раніше проекту були зауваження, особливо до того, щоб інтегрувати стару стіну в структуру нового об'єкта, адже його фасад є пам'ятником архітектури. Але на даний момент автори всі зауваження містобудівної ради врахували і зараз проект проходить стадію держекспертизи, після зняття зауважень якої проектна документація буде затверджена», - розповіла нам прес-секретар главку Марина Забельська.

ЇСТІВНЕ МИНУЛЕ. Раніше жителям центру було де недорого купити продукти. Крім Центрального гастроному, де кияни годинами простоювали у чергах за вареною ковбасою по 2,60 руб. з натурального м'яса, була ціла мережа продмагів та овочевих: на місці нинішнього магазину «Адідас» влітку овочі продавали навіть на вулиці, а в колишньому гастрономі № 6 зараз також продають продукти, пише «Сегодня», але набагато дорожче, ніж на околицях, і їх асортимент значно скорочений. Залишається ще легендарна Бессарабка, де деякі продукти можна купити навіть дешевше районних ринків, але в цілому вона підтверджує репутацію найдорожчого ринку міста.

Кияни до повернення старого гастроному ставляться по-різному. «Ну буде ще один супермаркет. Що це дасть? Овочі там, як правило, не кращої якості. Їздив і буду їздити на Володимирський ринок, де поряд працюю», - вважає житель вул. Круглоуніверситетська Ігор Лубчук. «Я рада, що ЦГ повернеться. На Бессарабці супермаркет тісний, а новий, думаю, буде просторим», - говорить мешканка вул. Пушкінська Світлана Федорчук. «Шкода тільки, що це буде висотний будинок», - говорить киянин Віталій Рац.

Будівельний портал ІнфоБуд


Топ-оголошення

Продам односпальные апартаменты пер.Мореходный /ЖК "Морская Симфония" с прекрасным видом на море.
Аркадия, 1 комната, 85/20/47 кв.м, 12/20, 89 900$, Продам односпальные апартаменты пер.Мореходный /ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продаж фасадного складського комплексу, Гореничі
3500 кв.м, 200$/кв.м, Продаж фасадного складського комплекса площею 3500 кв.м. в с. Гореничі, ...

Складські приміщення > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Гореничі

Топ-оголошення

Продается дача в Процеве
5 і більше кімнат, 110 кв.м, 5,2 соток, 40 000$, Процев, с.т. "Крыло", 25 км от ст.м. Осокорки, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Проців

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина -
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Краснодонський р-н > Краснодон

Продам участки на Красносельской
Березановка, 10 соток, 6 000$, Продам 2 участка под жилую застройку по 10 соток ровной формы. ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н