Вся нерухомість > Новини > Створюємо природну красу: клеїмо пробкові шпалери
↑ До списку новин

Створюємо природну красу: клеїмо пробкові шпалери

15 травня 2012

Добувати і використовувати пробку з дерева почали більше 500 років тому. А ось пробкові шпалери з'явилися не так давно, ставши унікальним рішенням для дизайну інтер'єру.

Їх роблять з триміліметрової гранульованої пробки в один або два шари. Можна зустріти її натурального кольору або з забарвленням. Для вологостійкості, можливості застосування в будь-якому приміщенні і вологого чищення їх просочують воском.

Не знаєте, як клеїти пробкові шпалери? Для цього знадобиться рівень, висок, металева лінійка, шпатель, монтажний ніж, клей і ємність для нього, ножиці, для швів і велюровий або пінопластовий валики.

Клей для коркових шпалер можна купувати спеціальний - дисперсійний. Деякі поверхні дозволяють використання звичайного клею для плиток, ПВА або біоклею без розчинника. Перш, ніж почати обклеювання стін, необхідно витягнути пробкові шпалери з упаковки і залишити на добу, щоб запобігти в подальшому спотворення форми і розмірів.

Підготовка поверхні під такі шпалери обов'язкова, як і під будь-які інші. Тому, з чого почати ремонт квартири ви вже здогадалися. Необхідно позбавитися від старих покриттів, вирівняти стіни, при необхідності проґрунтувати . На момент початку укладання пробки на стіни, вони повинні бути сухими, рівними і чистими.

Саме укладання проводитися у розбіг або за принципом перев'язки, як цегла. Це дозволяє уникнути нерівних поздовжніх швів. Починати роботу слід з вимірювання стіни та відмітки її середини. Використовуючи схил, рівень і рейку, потрібно зробити розмітку, провівши дві лінії - вздовж і впоперек через зазначений центр стіни. Це орієнтири для того, щоб рівно наклеювати плитки коркових шпалер.

Клей наносять на стіну на площу близько квадратного метра. При використанні контактного клею - то і на стіну, і на шпалери. Приклеювання відбувається наступним чином. Прикладається спочатку нижній край, а потім все інше, потрібно добре натискати на поверхню, виганяючи повітря. Коркові шпалери клеять рядами, знизу вгору, при цьому край кожної плитки наступного ряду повинен знаходитися на рівні центру кожної плитки з попереднього. Вирізати отвори для розеток краще за все з використанням паперового шаблону.

Шпалери з пробки надають приміщенню натуральності. Використання їх в інтер'єрі стає все більш актуальним. Крім нестандартного декоративного ефекту, головним їх достоїнством вважається їх натуральність і екологічна чистота.

Ваш интерьер


Топ-оголошення

ЖК Львівський квартал. 2-кімнатна. вул.Глибочицька, 13. Метро Лук'янвська.Є-оселя/Є-відновлення
Лук'янівка, Глибочицька вул., 13, 2 кімнати, 66/-/- кв.м, 8/11, 132 000$, Без комісії. Розглядаємо ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Продам окреме виробниче приміщення
Леваневського, 3240 кв.м, 750 000$, Продам окреме виробниче приміщення з прямокутною, обгородженою, ...

Виробничі приміщення > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Топ-оголошення

Оренда!!! Вперше!!! Мокра/Кудряшова/3!!! Метро Вокзальна!!!
Солом'янка, 4 кімнати, 133/70/22 кв.м, 9/17, 1 000$/місяць, Пропонується в оренду!!! Вперше!!! ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Продам просторную 1-ком.кв. ул.Маршала Говорова/ЖК "Академгородок".
Центр, 1 кімната, 59/20/25 кв.м, 5/6, 89 000$, Продам просторную 1-ком.кв. ул.Маршала Говорова/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Запорізька обл. > Гуляйпільський р-н > Гуляйполе