Вся нерухомість > Новини > Визначено найбільш екологічно чисте місто світу
↑ До списку новин

Визначено найбільш екологічно чисте місто світу

10 червня 2010

Консалтингове агентство Mercer Human Resource (Великобританія) опублікувало рейтинг найбільш екологічно чистих міст світу в 2010 році.

При складанні рейтингу, в якому взяв участь 221 мегаполіс, враховувалися такі параметри, як якість питної води, вивезення сміття, стан каналізаційних мереж та очищення стічних вод, інтенсивність автомобільного руху і пов'язана з цим загазованість повітря вихлопними газами. Крім того, експерти брали до уваги рівень шуму в містах і те, наскільки активно використовуються поновлювані джерела енергії.

Найчистішим містом світу експерти назвали канадське місто Калгарі - найбільше місто провінції Альберта. У 1988 році в цьому місті проходили XV Зимові Олімпійські ігри. У середині минулого століття тут було відкрито велике родовище нафти, що дало Калгарі статус столиці нафтовидобувної промисловості Канади. Але в усьому світі це місто більше відоме як центр зимових видів спорту та екотуризму, у передмістях якого знаходяться великі гірськолижні курорти.

Друге місце серед чистих міст віддано Гонолулу (США, Гаваї), а 3-4 місця поділили Оттава (Канада) та Гельсінкі (Фінляндія).

П'яте місце в рейтингу найчистіших поселень з найкращою екологією за Веллінгтоном (Нова Зеландія). Шосте місце зайняв американський Міннеаполіс. Сьома в рейтингу найчистіших міст світу - Аделаїда, столиця штату Південна Австралія. На восьмому рядку опинилася столиця Данії Копенгаген. Кобе - портове місто на острові Хонсю в Японії - розділив дев'яте місце з Осло і Стокгольмом.

А німецький Гамбург, визнаний у минулому році найбільш чистим мегаполісом Європи, в цьому рейтингу зайняв тільки 34 місце.

До речі, ті ж параметри вивчали і експерти NYC Partnership Consulting, коли складали свій рейтинг найбільш забруднених міст світу, який був опублікований в середині весни цього року.

У ТОП-15 рейтингу найбрудніших міст світу увійшли: Баку (Азербайджан), Аддіс-Абеба (Ефіопія), Мехіко (Мексика), Буенос-Айрес (Аргентина), Антананаріву (Мадагаскар), Дакка (Бангладеш), Катманду (Непал), Дар-ес-Салам (Танзанія), Бангуі (Центрально-Африканська Республіка (ЦАР), Ломе (Того), Пойнт-Нуар (Конго), Москва (Росія), Преторія (ПАР), Уагадугу (Буркіна-Фасо), Бамако ( Малі).

Марина КорчевськаПортал Est!


Топ-оголошення

Продам ділянку під будівництво з.Вишні
Вербицкого, 15 соток 15 000$, Продам ділянку під будівництво з.Вишні, Бориспільський р-н, 15 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки

Під офіс 100м окремий вхід, низькі комунальні, м.Т. Шевченко от хозяина
Подол, 100 кв.м, 18 900грн/месяц, Пропонуємо в оренду приміщення з окремим фасадним входом на Подолі ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Топ-оголошення

Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк Софиевская Сфера Не переуступка, продажа с документами -более 3х лет -м
соборна, 1 кімната, 41/17/15 кв.м, 8/10, 55 000$, Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > софіївська борщагівка

Пропоную купити дачну ділянку на березі ставка в Антонівці.
нова, 9 000$, Пропоную купити дачну ділянку на березі пруда в Антонівці. Загальна площа 20 соток, ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Дніпропетровський р-н > Антонівка

Говорова: продам квартиру с газкотлом в новом доме возле парка Победы!
Говорова ул., 10Г, 1 комната, 41/16/14 кв.м, 3/12, 55 000$, Маршала Говорова / Зоопарковая, продам ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н