Вся нерухомість > Новини > Що таке пасивний будинок?
↑ До списку новин

Що таке пасивний будинок?

14 червня 2011

Пасивний будинок, енергоефективний будинок або екобудинок - споруда, основною особливістю якої є відсутність необхідності опалення чи мале енергоспоживання - у середньому близько 10% від питомої енергії на одиницю обсягу, споживаної більшістю сучасних будівель.

Найкраще це можна пояснити на такому простому прикладі: кожний з вас відчував приємне відчуття тепла, перебуваючи в спальному мішку. Це тепло виходить від вашого тіла, і за допомогою пухового прошарку спального мішка зберігається всередині. Але якщо Ви доторкнетеся до блискавки спальника, то відчуєте так званий «місток холоду» зовні. Саме в цьому місці відбувається витік тепла. Точно також працює пасивний будинок - тепло зберігається в будинку за рахунок того, що кількість і розмір містків холоду скорочуються.

У ситуації діючих будівельних стандартів витік тепла відбувається багатьма способами. Тепло виходить через погано ізольовані стіни, дахи, старі вікна і т.п. Тому для поповнення втрат тепла наших домівок необхідне опалення. У той же час розроблена в Німеччині система «пасивний будинок» не вимагає опалення взагалі!

Ви запитаєте: як це можливо?! У кожному будинку тепло виходить не тільки від батарей, але і виробляється роботою електроприладів (холодильник, пральна машина, плита тощо), а також продукується самими мешканцями. Цю безкоштовну теплову енергію ми зберігаємо всередині пасивного будинку завдяки будівельним елементам, які мають найвищу теплоізоляцію і герметичність. Зовні в будинок, у свою чергу, надходить безкоштовна сонячна енергія, яку ми проводимо всередину за допомогою доцільно розподілених віконних прорізів.

І, нарешті, в будинку встановлюється так звана «комфортна» вентиляція (кожне приміщення автоматичним способом забезпечується свіжим повітрям). Таким чином, скорочуються ті втрати тепла, які зазвичай виникають при провітрюванні приміщення.

Інакше кажучи, Ваш будинок не буде мати потребу в дорогому опалюванні і, незважаючи на це, в ньому буде тепло і затишно.

До принципу роботи пасивного будинку спочатку ставилися з недовірою і в Німеччині. Однак у даний момент за цим методом побудовано вже більше 10.000 будинків, шкіл, адміністративних та інших будівель по всій країні. Замовники дуже задоволені результатами і, маючи лише на 5% більше витрат на будівництво, повністю економлять витрати на опалення. У Німеччині додаткові витрати на будівництво пасивного будинку окупаються повністю приблизно через 7 років.

pro-passivhaus.com


Топ-оголошення

Хрещатик 27б 9/14-эт, 214м "Капитолий" VIP уровень
Крещатик ул., 27б, 5 и более комнат, 214/130/50 кв.м, 9/14, 1 450 000$, Крещатик 27Б, Клубный дом ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Коцюбинское продам офіс
Доковская, 28 кв.м 23 000$, Коцюбинское 1-але ком.офис з ремонтом 28/16/5, су поєднаний, на високому ...

Офісні приміщення > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Коцюбинське

Топ-оголошення

Продам 2-комнатную квартиру в отличном районе
Котовского, 2 комнаты, 56,4/31/9,8 кв.м, 5/10, 45 000$, Код 952874 Продам уютную двухкомнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
17 кв.м, 2/9, 1 600грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Шаргородський р-н > Шаргород

Сдам комнату для мужчин в частном доме с подселением,
Солончаковая ул., 1/1, 2 400грн, Сдам комнату для мужчин в частном доме с подселением, комната на 2 ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н