Вся нерухомість > Новини > Плаваючий екодім Моніки В"єжбе
↑ До списку новин

Плаваючий екодім Моніки В"єжбе

9 квітня 2012

Сьогодні багато великих міст, не кажучи вже про мегаполіси, стикаються з проблемою перенаселення. В якості вирішення цієї проблеми дизайнер Моніка В"єжбе розробила концепцію плавучого будинку, який відповідає принципам сталого будівництва та нормам з безпеки для навколишнього середовища.

Дійсно, цей плавучий екодім може стати прекрасним прикладом ідилічного способу життя для майбутніх поколінь. По-перше, будівля належить до швидкомонтованих модульних будівельних конструкцій, що передбачає скорочення фінансових, трудових і тимчасових витрат. По-друге, екодім мінімально впливає на навколишнє середовище за рахунок використання сучасних інноваційних технологій в області сталого будівництва та «зеленої» енергетики. Так, для будівництва дизайнер пропонує використовувати готові блоки з перероблених і підлягають вторинній переробці нетоксичних матеріалів місцевого походження. Каркас будівлі виготовлений з полегшеної сталі, а в якості фундаменту використовується гідробетон.

Завдяки досить немудрому дизайну, плавучий будинок можна при необхідності перевозити як по воді, так і по суші. Модульність також передбачає швидку та легку зміну планування внутрішніх приміщень будинку власними силами, навіть без залучення професіоналів, а також можливість адаптації під будь-які кліматичні умови.

Але найголовнішою особливістю екобудинки від Моніки В"єжбе є ефективне управління водними ресурсами. Так, будівля обладнана системою збору дощової води і системою очищення стічної води з біологічним фільтром. Ці установки дозволять домовласникам очищати до 80 відсотків стічних вод і потім повторно використовувати їх для технічних потреб.

Дах екобудинку практично повністю використовується під установки з фотоелектричними панелями, які виробляють теплову та електричну енергію для внутрішніх потреб. Для забезпечення максимально комфортного мікроклімату, а також зменшення втрат тепла дизайнер передбачає використання опалення типу «тепла підлога».

www.vzavtra.net


Топ-оголошення

Продам шикарную 3-х ком.кв. пр.Шевченко/парк Победы.
Аркадія, 3 кімнати, 110/40/40 кв.м, 7/17, 210 000$, Продам шикарную 3-х ком.кв. пр.Шевченко/парк ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Аренда офиса 172 кв.м., в БЦ, улица Верхний Вал, "Контрактовая площадь"
Поділ, 172 кв.м, 50 000грн/місяць, Аренда офиса в центре Подола, Верхний Вал, офис 172 кв.м., 3-й ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Топ-оголошення

Будинок в Царському селі на Сонячній
Царське село, Сонячна вул. 16, 5 і більш за кімнати, 262 кв.м, 10 соток 185 000$, Вигідна пропозиція. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н

37 кв.м нежитловий фонд ул.Набережно-Луговая Поділ
Поділ, 37 кв.м 50 000$, м. Тараса Щевченко, В Подільському р-ні по ул.Набережно-Луговая, продається ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Подільський р-н

Аренда офиса 204 кв.м., в БЦ с ремонтом, Глубочицкая 40
Подол, 204 кв.м, 71 400грн/месяц, Аренда офиса в новом Бизнес-центре, Кудрявский спуск, офис 204 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н