Вся нерухомість > Новини > Американський стиль в дизайні інтер'єру
↑ До списку новин

Американський стиль в дизайні інтер'єру

2 червня 2014

Типова «американська мрія»: хороша і престижна робота, міцна сім'я і красивий будинок. Так, американці, напевно, як ніхто, вміють оформляти свої будинки – їх інтер'єри практично завжди дуже стильні і характерні. Так, навіть з'явився окремий стилістичний напрямок, про який і піде мова в даній статті.

Американський стиль в інтер'єрі: основи

Для початку слід сказати, що такий дизайн інтер'єру буде доречний в просторій квартирі або, ще краще, великому будинку. Це обумовлено тим, що американський стиль передбачає великі меблі, причому в чималій кількості: у маленькому житлі він буде породжувати лише дискомфорт і тісноту. Більше того, планування будинків по-американськи дещо відрізняється від наших: просторі і, найчастіше, об'єднані кімнати (кухня-вітальня або навіть передпокій-вітальня-кухня), наявність вікон у ванних, всілякі ніші, арки, еркери і так далі.

Кольорове рішення для американського стилю в інтер'єрі

Традиційно американський стиль в інтер'єрі відображений у світлих тонах. Краще всього використовувати теплі відтінки: пряжене молоко, слонова кістка, шампань, яєчна шкаралупа, кремовий, персикова пастель і так далі. В окремих випадках можна використовувати сміливі колірні контрасти. Наприклад, дуже ефектно виглядатиме пофарбована в теракотовий колір стіна. При цьому яскраві акценти повинні бути не в обробці, а в аксесуарах.

Матеріали, використовувані в американському стилі інтер'єру

Найбільш затребуваним матеріалом у традиційних американських будинках є, звичайно ж, дерево та всілякі його імітації. Так, навіть обробка стін по-американськи нерідко передбачає шпалери, доповнені дерев'яними панелями по низу. Взагалі, даний напрямок відрізняється великою кількістю накладного декору у вигляді профільованих карнизів, фальш-балок, фільонок, віконних наличників і складних віконних плетінь.

Меблі в американському інтер'єрі

Вітальня в американських будинках – це основне приміщення, на оформленні якого робиться особливий акцент. Тут можна по праву відзначити, що центром даної кімнати (як у переносному, так і в прямому сенсі) завжди є зручний і красивий диван. Також американські дизайнери з особи теплом ставляться до об'ємних, комфортабельних крісел і стільців в текстильних чохлах. Кухонні меблі в такому стилі також дещо інші: тут, як правило, використовуються кухонні острови, вбудовані меблі і різна побутова техніка. У деяких випадках жителі Америки вважають за краще встановлювати у своїх будинках навіть вбудовані холодильники, що в наших широтах трапляється вкрай рідко.

Декор і освітлення

В американському стилі інтер'єру декоративним елементам приділяють особливу увагу. Це можуть бути як антикварні предмети, так і хенд-мейд аксесуари. І ми не даремно об'єднали питання освітлення та декорування в один розділ, адже в будинках американців широко використовуються локальні світильники (торшери, бра, настільні лампи), які самі по собі вже служать не тільки джерелами штучного світла, але і прикрасою інтер'єру. До слова, фотографії – це також невід'ємна частина декору в будь-якому американському будинку.

Polly Dozzi, спеціально для журналу Ваш интерьер


Топ-оголошення

Продам 2-хкомн.квартиру з.Петровское Бориспільський р-н
Центральна 1, 2 кімнати 45/25/6 кв.м 2/2, 25 000$, Продам 2-хкомн.квартиру з.Петровское ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки

Продам 1-ком. кв. пр.Шевченко/Парк Победы.
Аркадія, 1 кімната, 60/15/25 кв.м, 10/16, 69 900$, Продам 1-ком. кв. пр.Шевченко/Парк Победы. 10/16 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Продажа 70.31 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 22 ВЫЖНИЦА ЖК Патриотика
Позняки, Гмыри ул., 2 комнаты, 70/17/32 кв.м, 4/25, 45 000$, ЖК Патриотика, Выжница ж/б 22, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продаж приміщення під офіс біля метро Святошино.
Святошино, Депутатська вул. 3, 47 кв.м 55 000$, Продаж приміщення н/ф, 1 поверх, окремий вхід, 2 ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Святошинський р-н

Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. М.Грушевського 67. Загальна площа 42, 8 кв.м
Шевченко, 2 кімнати, 42/25/6 кв.м, 3/5, 37 000$, Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Дніпропетровський р-н