Вся нерухомість > Новини > Киян змусять перереєстровувати своє житло
↑ До списку новин

Киян змусять перереєстровувати своє житло

14 червня 2013

Незабаром Київрада затвердить офіційний довідник «Вулиці міста Києва», який містить єдино правильні адреси всіх об'єктів нерухомості на території столиці. За інформацією КМДА, це виллється в необхідність для власників близько 15% об'єктів нерухомості в Києві перереєструвати своє майно в Держреєстрі при Мін'юсті.

Рішення Київради «Про деякі питання ведення реєстрів адрес, вулиць та інших іменованих об'єктів у м. Києві» прийнято на сесії 22.05.2013. Згідно з цим документом, департамент містобудування та архітектури КМДА повинен буде створити і вести реєстр адрес і реєстр вулиць та інших названих об'єктів, попутно виправляючи існуючі помилки у всіх цих адресах і видаючи виписки з цих реєстрів всім зацікавленим у цьому суб'єктам.

Планується, що столична міськрада, за результатами роботи департаменту (через пару місяців), затвердить створені реєстри і видасть офіційний довідник «Вулиці міста Києва», який містить єдино правильні адреси всіх об'єктів нерухомості на території столиці. Цьому ж департаменту дано право присвоювати будівельні і поштові адреси новим земельним ділянкам об'єктам та нерухомості в Києві.

Заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш запевняє, що все це необхідно зробити, щоб виправити плутанину в адресах, якої в Києві занадто багато. Мовляв, сьогодні через те, що за присвоєння адрес в Києві не відповідав жоден орган, в різних правовстановлюючих документах адреси дуже різняться. «У Києві адреси до 15% об'єктів зараз конфліктують одна з одною. Це потрібно виправити, адже google- і yandex-мапи це зробити не в змозі», - віщав Вавриш членам комісії Київради з питань промисловості, інноваційної та регуляторної політики при узгодженні проекту рішення міськради.

Планується, що виправлення плутанини з київськими адресами буде фінансуватися за програмою створення і впровадження містобудівного кадастру Києва, затвердженою рішенням Київради № 70/8354 від 20.09.2012 р. Тобто Вавриш зможе отримати чергову порцію бюджетного фінансування під свої нові сумнівні містобудівні експерименти. Як раніше - і під створення нікому не потрібних нині паспортів вулиць Києва ...

Також Андрій Вавриш, ймовірно, зможе всім розповідати, що нові реєстри стануть невід'ємною частиною містобудівного кадастру Києва, якого насправді у визначеному законодавством контексті і не існує.

При цьому відати присвоєнням і редагуванням адрес нерухомості чиновники містобудівного департаменту КМДА дуже хочуть і, ймовірно, будуть. Незважаючи на те, що, згідно із законодавством, права власності громадян (із зазначенням певної адреси об'єкта, звичайно ж) реєструє Держреєстр прав при Мін'юсті - на підставі державного земельного кадастру, який веде Держземагентство.

Учасники ринку нерухомості відзначають, що зараз плутанина з київськими адресами не робить істотного впливу на оформлення угод, пише видання «Ділова столиця». «Всі рішення про перейменування - це офіційні документи, які завжди можна отримати в архівах відповідних органів. Очевидно, весь сенс реєстру вулиць від КМДА в тому, щоб тепер правовласники бігали за цими документами тільки до Головархітектури (нині департамент містобудування та архітектури)», - вважає директор агентства нерухомості RED Ярослав Цуканов.

Але це буде явно не найбільш важким і витратним з того, з чим доведеться зіткнутися власникам столичної нерухомості, якщо їх адреси піддадуть редагуванню в департаменті Вавриша. Найімовірніше для киян і підприємців, що звертаються в КМДА за дозвільною документацією, пов'язаною з поштовими адресами (наприклад, щоб здійснити перепланування або реконструкцію приміщення), витяги з реєстру чиновники зроблять платними. Однак, найскладніше буде провести перереєстрацію права власності в Держреєстрі, без чого ніяк не обійтися, якщо людина захоче якось розпорядитися своєю власністю (продати, заповідати, внести в будь статутний фонд та ін.).

Буде дуже дивно, якщо Мін'юст почне вносити правки до Держреєстру автоматично після зміни КМДА адрес об'єктів нерухомості на підставі реєстру адрес, затвердженого Київрадою. До речі, через те, що в Держреєстрі панують зараз плутанина і користолюбство, секретар земельної комісії Київради Сергій Кримчак на останній сесії міськради заявив про необхідність заслухати на наступній сесії звіт керівника відповідного підрозділу Мін'юсту в Києві.

Дмитро Марковський, KievVlast.com.ua


Топ-оголошення

Продам 2-х ком.кв. Гагаринское плато/ЖК"Гагарин Плаза".
Аркадия, 2 комнаты, 55/30/10 кв.м, 4/22, 65 000$, Продам 2-х ком.кв. Гагаринское плато/ЖК"Гагарин ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Зніму однокімнатну Деснянський рн Троєщина Лісовий
1 кімната, Зніму однокімнатну Деснянський рн, Троєщина Лісовою розгляну всі пропозиції від Власника. ...

Квартири > Зніму > Київ

Топ-оголошення

Троєщина кімната для ПАРУБКА або ДІВЧИНИ Вул. БАЛЬЗАКА (1 хазяйка)
Троєщина, 3 000 грн./місяць, Здам кімнату .для 1- ДІВЧИНИ або ПАРУБКА = 3000гр. ФОТО НАСТОЯЩ. ул.. ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Продам 1к. квартиру в ЖК Greenville на Печерську Новопечерський пров. 5, Секція №4.
Печерськ, Новопечерський пров., 5, 1 кімната, 61/-/- кв.м, 3/25, 110 000$, Продам 1к. квартиру в ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Продається двох кімнатна квартира центр міста Біла Церква
Шолом Алейхема, 33, 2 кімнати, 45/29/6 кв.м, 4/4, 32 500$, Продається двох кімнатна квартира центр ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква