Вся нерухомість > Новини > У Донецьку до Євро-2012 гуртожитки перетворюють на готелі, а мешканців виселяють
↑ До списку новин

У Донецьку до Євро-2012 гуртожитки перетворюють на готелі, а мешканців виселяють

18 лютого 2011

Мешканці декількох донецьких гуртожитків - на валізах. Люди скаржаться, що їх виселяють з будинків, які потрібно перепрофілювати під готелі для приїжджих фанів до Євро-2012. «Ми жили в сімейці біля лікарні Енергетиків у Будьонівському районі. Нас підприємство, якому належить будинок, ще в кінці 2010 попередило: треба виселятися», - розповіла «Сегодня» Світлана, якій тепер разом з 3-річним синочком Костею потрібно шукати новий притулок. Не кращі справи і в деяких студентів. «Я взагалі-то заочник, мені не належить місце в гуртожитку. Довелося в 2009 році домовлятися з комендантом. А в 2010 мені сказали: все, до побачення, будівля буде ремонтуватися під чемпіонат Європи з футболу», - скаржиться Степан, який на початку лютого виїхав з гуртожитку ВНЗ в Київському районі міста. Хлопець поки не може знайти відповідний варіант - на підселення йти не хоче, а найдешевші варіанти одиничок в Київському районі - 1700-1800 грн.

Світлані пощастило більше - у складчину з подругою з рідної Волновахи вона днями зуміла зняти 2-кімнатну квартиру в Будьонівському районі всього за 1700 грн. Ріелтори підтверджують той факт, що колишні мешканці гуртожитків масово шукають житло в оренду. «Є таке. Але тенденція почалася ще з грудня, напевно. Тому ціна найдешевшого житла не падає, а впевнено тримається на одному рівні. У центрі - до 1000-1200 грн (з людини при заселенні двох в одну квартиру) і до 1800 грн оренди найскромнішої «одинички». Причому найдешевші варіанти відлітають за години», - розповів директор АН «Донецька нерухомість» Віктор Петулько.

Специ по квартирах також говорять, що через гуртожитки стала популярна оренда в складчину. «Нещодавно здала підселення в Київському районі за 1000 грн на трьох мешканців. І зараз шукаю «двійку» до 2 тис. грн для 5 студентів», - поділилася з «Сегодня» донецький спеціаліст з нерухомості Надія Антоненко. В управлінні міськради з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 дуже здивувалися «чемоданним» рухам мешканців гуртожитків. «Розміщення гостей на Євро-2012 за контрактами (з вузами, з якими уклало угоду місто - Авт.) буде тільки в гуртожитках навчальних закладів, та й то, тільки в період, коли студенти будуть влітку на канікулах. Розміщення ж у сімейних неможливо, так як люди проживають там постійно», - пояснили там. У той же час приватним власникам сімейних гуртожитків ніхто не заважає відремонтувати кілька поверхів будівлі, щоб заробити на чемпіонаті. А для цього зараз їм необхідно позбутися від зайвих мешканців. «У нас був ордер до початку 2011 року - шансів ніяких, тим більше чоловік з підприємства звільнився. Сім'я сусіда, який продовжує працювати на підприємстві, там так і живе», - говорить Світлана.

Контракти на 8713 місць

За даними міськуправління з підготовки та проведення Євро, підписані контракти на розміщення вболівальників у гуртожитках семи вузів на 8393 місця і в гуртожитках двох закладів I-II ступенів акредитації - на 320 місць.

Тетяна Дубова, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продаю квартиру з терасою в котеджному містечку Балатон, є-оселя
Озерная, 2 комнаты, 63/31/13 кв.м, 3/4, 80 200$, Продається двокімнатна квартира (з документами) ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Продам 2-хком.кв. ул.Греческая/ул.Канатная. ЖК "Гефест".
Центр, 2 кімнати 73/32/18 кв.м 4/12, 200 000$, Продам 2-хком.кв. ул.Греческая/ул.Канатная. ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

БЕЗ% Здам 5 кімнатну дворівневу квартиру на Лейпцизькій 13, тераса 62м2, Печерськ, біля Києво-Печерської Лаври
Печерськ, Лейпцизька вул., 13, 5 і більше кімнат, 193/106/14 кв.м, 16/17, 6 000$/місяць, БЕЗ% Здам 5 ...

Квартири > Здам > Київ > Печерський р-н

0% Многофункциональное ОСЗ 1005м2 на Татарке с хорошей логистикой Подол, Центр, престижный район
Татарка, 1005 кв.м, 1 500 000$, ЦЕНА ДОГОВОРНАЯ, рассмотрим все конструктивные предложения. БЕЗ ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Современный дом с бассейном в Золоче, охраняемый городок
набережная, 5а, 4 комнаты, 310 кв.м, 12 соток, 730 000$, Представляем к продаже современный стильный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки