Вся нерухомість > Новини > У Сумах разом з людьми продали гуртожиток
↑ До списку новин

У Сумах разом з людьми продали гуртожиток

21 серпня 2010

Спочатку в гуртожитку викупили всі 300 кімнат разом з людьми. І оголосили про реконструкцію, мовляв, будь-хто зможе стати щасливим власником квартири. Правда, доведеться доплатити, - передають Вечерние Вести.

З'ясувалося, що в 2001 році будівлю купили, а тепер його власник, ВАТ «Сумбуд», збирається переобладнати його в одно-і двокімнатні квартири. Як запевняє адміністрація, для мешканців, але з доплатою. Звучить заманливо. Однак мешканцям ніхто не показує проектну документацію, не називає конкретні цифри, скільки ж доведеться доплачувати. Адже щоб перетворити звичайну кімнату площею 12-16 кв. м на повноцінну квартиру, до неї потрібно прилаштувати кухню та санвузол. Елементарний арифметичний підрахунок показує: після реконструкції квартир на всіх не вистачить.

За словами правозахисника Володимира Єщенка, який представляє інтереси мешканців гуртожитку в офіційних інстанціях, початок конфлікту поклала приватизація самого «Сумбуда». Дії міськради з передачі гуртожитку підприємству незаконні. Адже воно є державною власністю.

«А ось у 2001-му якимось чином гуртожиток по вул. Кірова, 143 рішенням міськвиконкому стало власністю ВАТ «Сумбуд», - говорить правозахисник. - Через дев'ять років, в березні цього року, на будинку несподівано з'явилися оголошення, в яких повідомлялося про початок реконструкції будівлі».

Як розповів виданню Вечерние Вести Володимир Єщенко, після з'ясування всіх нюансів на бік людей встав Фонд держмайна України. Від ВАТ «Сумбуд» і мерії міста зажадали повернути будинок державі, а потім передати в комунальну власність. Так у мешканців гуртожитку з'явилася надія, що кімнатки нарешті можна буде приватизувати.

На судовому засіданні 12 серпня мерія повністю погодилася з вимогами ФДМ, але суд крапку в цій справі поставити не зміг через відсутність представника «Сумбуду». Він пішов у відпустку. Тому розгляд справи перенесли на 30 серпня.

Вечерние Вести


Топ-оголошення

Продам. 3-к.кв. 8/9, Клинчик, ул.Крюкова
Крюкова вул., 3 кімнати, 72/-/- кв.м, 8/9, 40 000$, Продам. 3-к.кв. 8/9, Клинчик, ул.Крюкова. Кирпич, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

комната БЕЗ ХОЗЯЕВ для 1- 2 чел-.ул САБУРОВА рядом Бальзака троещина ТРЦРайон
Троещина, 2 000грн/месяц, Комната с балконом БЕЗ/хозяев для 1-2 чел. =ЦЕНА договорная ул.Сабурова ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Сдам дом в Березановке
Березанівка, 3 кімнати, 60 кв.м, 10 соток, 2 000грн/місяць, Сдам дом 60 м.кв. В дом заведен свет, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК "Бульвар".
Центр, 4 кімнати 187/90/40 кв.м 14/16, 365 000$, Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК "Бульвар". ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам офис в аренду 100 кв.м пр.Н, Бажана м.Позняки
Позняки, Бажана просп., 100 кв.м, 10 000грн/месяц, м.Позняки, пр. Н.Бажана, сдается квартира 100 кв.м ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н