Вся нерухомість > Новини > Обласний центр Київської області може зміститися у велике місто регіону
↑ До списку новин

Обласний центр Київської області може зміститися у велике місто регіону

17 травня 2010

Новий губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк не втрачає надії перенести обласний центр Київської області в один з великих міст регіону. Крім раніше названих Білої Церкви і Борисполя, тепер на цю роль претендує ще й Вишгород.

«Я планую вийти до президента з пропозицією, щоб обласний центр перенесли в інше місто. Природно, переїде і обладміністрація», - сказав він.

За його словами, це буде зручно, в першу чергу, для самих жителів області, які зараз вимушені їздити за різними дозволами та узгодженнями до столиці, стояти тут в пробках. Крім того, перенесення центру збільшить надходження до обласного бюджету. Адже зараз багато жителів області, які працюють на підприємствах на території Києва, платять податки в міську скарбницю.

«Що до міста, куди можна було б перенести столицю, то на сьогоднішній день конкретно говорити рано. Це може бути Біла Церква або Бориспіль», - сказав Присяжнюк і пообіцяв, що це питання винесуть на громадські слухання. У київській мерії це питання поки не коментують.

«Окремий від Києва центр області дійсно потрібен: це ж адже самостійність у вирішенні багатьох життєво важливих питань, які цікавлять жителів області. Ним може бути Бориспіль, а може бути і Вишгород. Тут потрібно виходити з можливостей виділити землю і почати адміністративне будівництво. Ми вивчимо пропозиції обох міст і найбільш доцільні - приймемо», - заявив Присяжнюк в інтерв'ю журналу «Профіль».

Для киян від зміни статусу нічого не зміниться, а дрібним містам це на руку. Мер Борисполя Анатолій Федорчук сказав, що при переносі центру до них, місто буде розвиватися прискореними темпами. «Це буде і додатковий розвиток, і інвестиції», - сказав мер. Але не всі жителі маленьких міст в захваті від ідеї. «У нас містечко спокійне, а коли сюди центр переведуть, то це і машин буде сила-силенна, і на вокзалі не проштовхнутися», - нарікає житель Білої Церкви Валентин Мутко.

При цьому Присяжнюк відзначає складні фінансові взаємини Києва та області: «У Києві працюють 30% наших мешканців, ще й всі столичні чиновники живуть в області, так що на вихідні населення Київщини збільшується на мільйон. При цьому ні відрахування на благоустрій доріг, ні податки з транспортних засобів до нас в належному обсязі не потрапляють».

За словами губернатора, при владі його ідеї знаходять підтримку: «У мене була попередня розмова про це і з прем'єром, і з президентом, і ми знаходимо у них підтримку у вирішенні цих питань».

ФОКУС


Топ-оголошення

Ділянка с. Гоголів (ОСГ) 1, 5 Га
13 000$, Продається ділянка 1, 5 Га в с.Гоголів, Броварський район. В межах села, в промзоні на ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Гоголів

Відмінна трикімнатна сталінка біля метро Дарниця під офіс
Соцмістечко, Будівельників вул., 32/2, 72 кв.м, 14 000грн/місяць, Відмінна трикімнатна сталінка біля ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Продам дом на Петрозаводской район Зари
Березановка, 3 комнаты, 90 кв.м, 20 соток, 25 000$, Продам дом 90 м кв. В дом заведен свет, газ, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля.
Янгеля вул., 850 кв.м 600 000$, Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля. Два входи ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Продам 1-ком. кв. пр.Шевченко/Парк Победы.
Аркадія, 1 кімната, 60/15/25 кв.м, 10/16, 69 900$, Продам 1-ком. кв. пр.Шевченко/Парк Победы. 10/16 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н