Вся нерухомість > Новини > Кому держава може допомогти купити квартиру
↑ До списку новин

Кому держава може допомогти купити квартиру

2 листопада 2011

У поточному році більше тисячі українських сімей зможуть скористатися державними програмами, спрямованими на допомогу в придбанні житла, пише «Дело». Про це повідомив глава правління "Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву" Леонід Рисухін.

"В рамках програми" Доступне житло "держава в 2011 році вже допомогла близько 450 сім'ям, а до кінця року це число зросте до 700. Середній розмір підтримки традиційно становить 110-130 тис. грн", - зазначив журналу Weekly.UA Леонід Рисухін.

За його словами, згідно з цією програмою держава погашає 30% вартості квадратних метрів сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов. Решту суми люди повинні погасити самостійно - або заплативши відразу всю суму, або оформивши кредит в комерційному банку.

Крім цього, близько 350 сімей держава планує допомогти обзавестися житлом в рамках молодіжної програми, що передбачає надання пільгових кредитів на купівлю або будівництво нерухомості. Щоб стати її учасником, треба бути не старше 35 років, стояти на обліку у квартирній черзі, і заробляти достатньо для погашення тіла кредиту та пільгової 3%-ної ставки за позицою (якщо у сім'ї народиться дитина, то відсотки взагалі не нараховуватимуться, дві дитини - держава скине 25% вартості квартири, три - 50%).

"Оскільки на даний момент претендентів на участь у цій програмі більше, ніж можливості держави, нами впроваджена рейтингова система. Кожна молода людина може зареєструватися в ній, вказати свої дані (чи є у неї сім'я, як давно стоїть у житловій черзі і т.д .) і залежно від цього їй присуджується певний номер", - пояснив керівник Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Разом з тим ще одна програма для молоді, яка передбачає компенсацію часткову компенсацію за іпотечними ставками, сьогодні недоступна для нових учасників. Справа в тому, що в 2009 році у зв'язку з кризою програма не була профінансована, і тепер держава тільки гасить сформовані заборгованості і фінансує вже діючі договори.

"Зараз фінансування програми відновлюється, борги за процентними ставками погашаються. Тим не менше, поки що в поточному і нинішньому році нові договори з погашення кредитних ставок укладатися не будуть", - уклав Леонід Рисухін.

Газета «ДЕЛО»


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Кіровоградська обл. > Знам'янський р-н > Зам'янка

Продам 1-ком. кв. Французский бульвар /ЖК "Гринвуд".
Аркадія, 1 кімната, 53/17/22 кв.м, 4/17, 125 000$, Продам 1-ком. кв. Французский бульвар /ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Оренда 235 кв.м. Фасад/м. Мінська/Власник
Оболонь, Оболонский просп., 35, 2/4, 280грн/кв.м/месяц, Оренда Фасадного приміщення 235 кв.м.з ...

Інше > Здам > Київ > Оболонський р-н

Продаётся 3х комнатная квартира на Семёна Палия / Бочарова
Котовського, 2 кімнати, 69,5/42,3/8 кв.м, 6/16, 40 000$, Предлагается к продаже 3х комнатная квартира ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

22.5 сотки в центрі с. Пушок по вул. Лесі Українки, бровари!
Лесі Українки, 22 соток 1 600$/сотка, Продам ділянку під будівництво 22.5 соток в чудовому місці, в ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка